مجموعه زبان

رتبه 7 رشته مجموعه زبان انگلیسی در کنکور دکترای ۹۳
زهرا نوروزی

فعلا منتظرم...

تقریبا همه داوطلبانی که در کنکور دکتری پذیرفته می شوند از شرکت در این مقطع تصورات بسیار خوبی دارند. آن ها فکر می کنند با درس خواندن در مقطع دکتری، سطح علمی شان بالاتر می رود، اما برخی هم هستند که همان ابتدا توی ذوقشان می خورد. «زهرا نورزوی»؛ رتبه 7 رشته مجموعه زبان انگلیسی در کنکور دکترای سال 1393 پیش از این فکر می کرد که کسب مدرک دکتری هدف بسیار بزرگی است، اما پس از مصاحبه ها نظرش تغییر کرد. او حالا فکر می کند که این هدف، یک هدف معمولی است. در همین مدت زمان به این نتیجه رسیده که باید سطح پذیرفته شدگان کنکور دکتری خیلی بالاتر از این حرف ها باشد.

** از چه زمانی تصمیم گرفتید تا در مقطع دکتری ادامه تحصیل بدهید؟

من ترم آخر هستم. ترم دوم مقطع کارشناسی ارشد تصمیم گرفتم که در مقطع دکتری ادامه تحصیل بدهم. تقریبا یک سال پیش بود.

** چطور به این نتیجه رسیدید که باید مدرک دکتری داشته باشید؟

دلیلش این است که می خواهم استاد دانشگاه شوم.

** فکر می کنید شرکت در کنکور دکتری و درس خواندن در این مقطع هدف بزرگی است؟

قبل از مصاحبه ها فکر می کردم هدف بزرگی است، اما حالا به نظرم معمولی  می آید.

** برای رسیدن به هدف خود چه کرده اید؟

تلاش خاصی انجام ندادم. به نظرم بچه ها ضعیف بودند. در کل همه ضعیف بودیم.

** چرا چنین استدلالی دارید؟

این مساله را استادها هم مطرح می کردند. انگار هر سال به از پارسال است. فکر می کردم بچه های سراسری باید خیلی متفاوت باشند، اما در مصاحبه ها فهمیدم که اینطور نیست.

** فکر می کنید چه دلیلی دارد؟

به نظرم به خاطر سیلابس درس های دانشگاهی است. بچه ها عین کتاب ها را مطالعه می کنند بی آن که تحقیق و پژوهش داشته باشند، یا بی آن که مقاله ای بنویسند.

** خود شما چقدر اهل مطالعه و تحقیق هستید؟

واقعیت این است که تا الان مقاله ای ننوشته ام، اما می خواهم سطح علمی خودم را بالا ببرم.

** بعد از مقطع دکترا چه کاری انجام خواهید داد؟

فکر می کنم بعد از این مقطع خودم درس بخوانم.

** فکر می کنید آینده برای کسی که دارای مدرک دکتری است و کسی که دارای مدرک کارشناسی ارشد است چقدر تفاوت دارد؟

تفاوت که دارد. تفاوتش فاحش است. کسی که تا فوق لیسانس پیش می رود، باید در مقطع دکتری هم درس بخواند.

** از علایق خود بگویید. چه تفریحات و سرگرمی هایی دارید؟

فعلا که کارم انتظار است. منتظر تثبیت پایان نامه ام هستم. تنها تفریحم این است که جلو تلویزیون بنشینم.

** برای پذیرفته شدن در مقطع دکتری چقدر از سرگرمی های خود کم کردید؟

اگر روال عادی زندگی را داشته باشیم که نمی توانیم در کنکور دکتری پذیرفته شویم. از سرگرمی های خودم کم کردم، اما همچنان فکر می کنم که بچه ها ضعیف بودند.

** پارسه در رتبه ای که کسب کردید چه تاثیری داشت؟

منابع پارسه مفید است.