مهندسی عمران

رتبه ۶ آزاد رشته مجموعه مهندسی عمران کنکور دکترای ۹۳
حامد کیخا

کسب مدرک دکتری برایم فقط جنبه علمی دارد

فعلا درگیر پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد است و هنوز از آن دفاع نکرده. «حامد کیخا» همچنان که مشغول پایان نامه خود بود، برای کنکور دکتری هم وقت گذاشت. کیخا در مدت زمان 2 هفته روی درس های کنکور تمرکز کرد؛ اما تاکید می کند که در درس های تخصصی مقطع کارشناسی ارشد پیش زمینه داشت و همین پیش زمینه باعث شد که بتواند رتبه 6 آزاد رشته مجموعه مهندسی عمران را در کنکور دکترای سال 1393 کسب کند.

** این که دکتر صدایتان کنند چقدر تاثیر داشت در این که برای درس خواندن در مقطع دکتری ترغیب شوید؟

اصلا این طور نبود. درس خواندن در مقطع دکتری و کسب مدرک دکتری برای من فقط جنبه علمی داشت، حتی جنبه مالی و شغلی هم نداشت. همه عشق من این است که یک مرحله از نظر علمی بالاتر بروم.

** یعنی این که هدفتان فقط بالا بردن جنبه علمی است؟

بله. دکتری فقط برای من جنبه علمی و عضو هیات علمی دانشگاه شدن را دارد و جنبه مالی ندارد.

** فکر می کنید این مقطع می تواند شما را آن طور که می خواهید از نظر علمی ارتقاء بدهد؟

بله، البته فکر می کنم هنوز هم جا برای پیشرفت و ادامه تحصیل در مقطع فوق دکتری باشد. کسب مدرک دکتری هم جنبه علمی دارد، هم باعث شخصیت اجتماعی می شود.

** چقدر برای پذیرفته شدن در کنکور دکتری وقت گذاشتید؟

من ورودی 91 دانشگاه صنعتی شریف هستم. ترم 4 را می گذرانم و وقتی تزم را می گذراندم، 2 هفته درس خواندم.

** فکر می کنید این 2 هفته درس خواندن کافی بود؟

در این مدت زمان کوتاه نمی توان خوب درس خواند. من در درس های تخصصی مقطع کارشناسی ارشد پیش زمینه داشتم. در این زمینه ها مسلط هستم و حتی تدریس می کنم. درس هایی مثل «سازه» و «دینامیک خاک»، جزو درس های تخصصی ارشد برای دکتری است. «دینامیک خاک» در مقطع کارشناسی ارشد نبود. آن را به صورت کلی مرور کردم. فکر می کنم پذیرفته شدن در کنکور دکتری بیشتر به تسلط فرد بر درس ها بستگی دارد. درس های «زبان» و «استعداد تحصیلی» هم در کنکور دکتری مطرح است. مطالعه کردن یا نکردن «استعداد تحصیلی» چندان تاثیری ندارد. زبان هم که مختص یک دوره کوتاه نیست و آن را باید به صورت مستمر و طولانی مدت مطالعه کرد.

** فکر می کنید مهم ترین ویژگی درس خواندن شما چه بود؟

مهم ترین ویژگی درس خواندنم این بود که جمع بندی خیلی خوبی از دروس داشتم. باید تست های انتخابی بزنی که از نظر زمان بندی موفق عمل کنی.

** بعد از دوره دکتری چه آینده ای را برای خود ترسیم کرده اید؟

برنامه ام صد در صد عضو هیات علمی شدن و تدریس است.

** چه تفریحات و علایقی دارید؟

تفریح خاصی ندارم. با خانواده به سفر می روم.

** پارسه در کسب رتبه شما چه تاثیری داشت؟

کلاس های «دینامیک خاک» که دکتر سعیدی آن را تدریس می کرد، خیلی خوب بود. این درس را در مقطع کارشناسی ارشد نگذرانده بودم و درصدی که زدم فقط به خاطر شرکت در این کلاس بود.