مهندسی شیمی

رتبه 6 آزاد رشته مجموعه مهندسی پلیمر در کنکور
ابوالفضل درویش آقاجانی

دوست دارم عضو هیات علمی شوم

مقطع کارشناسی ارشد را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با معدل 17/20 به پایان رسانده. «ابوالفضل درویش آقاجانی»، از درس خواندن در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به عنوان یک پروسه طولانی مدت نام می برد. درویش آقاجانی توانسته در کنکور دکترای سال 1393 رتبه 6 آزاد رشته مجموعه مهندسی پلیمر را به دست بیاورد.

اغلب این طور می گویند که عنوان «دکتر» هیچ تاثیری در ایجاد انگیزه برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری نبوده است، اما «ابوالفضل درویش آقاجانی»، این طور مطرح می کند که این عنوان تا حدودی او را ترغیب کرده تا در مقطع دکتری درس بخواند، البته این میزان، خیلی کم بود و درویش برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری، دلایل مهم تری دارد که آن ها را برمی شمارد:«مهم ترین عاملی که باعث شد تصمیم بگیرم که در مقطع دکتری ادامه تحصیل بدهم، علاقه ام به تحقیقات است. کار ما مهندسی است و باید در آزمایشگاه و روی پروژه ها کار کنیم. من همین حالا هم شاغل هستم، اما کارم کاملا روتین است و تحقیقاتی نیست.»

اما چقدر در مقطع دکتری امکان فعالیت های تحقیقی وجود دارد؟ درویش چنین پاسخ می دهد:«فکر می کنم این امکان در مقطع دکتری فراهم می شود.»

او دوست دارد عضو هیات علمی دانشگاه شود، اما این هدف را کمی دور از دسترس می داند. وی برای شرکت در کنکور دکتری، به دلیل این که در رشته خود در مقطع کارشناسی ارشد کنکور داده، با مباحث آشنا بوده و حتی به قول خودش در مدت سه- چهار سالی که از پایان تحصیلاتش در مقطع کارشناسی ارشد گذشته، اما باز هم دروس تخصصی را به خاطر دارد و فقط نیاز بوده که این دروس را مرور کند.

درویش درباره این که درس خواندن برای کنکور کارشناسی ارشد چقدر شبیه شرکت در کنکور دکتری است، می گوید:«به نظر من اصلا شبیه نیست. فکر می­کنم درس خواندن برای کارشناسی ارشد مثل درس خواندن برای کنکور کارشناسی است و داوطلب باید صبح تا شب در کتابخانه درس بخواند و تست بزند، اما در مقطع دکتری اینطور نیست. حداقل در رشته من که اینطور نبود. من تست نزدم و فقط تست های آموزشی را حل کردم.»

وی درباره نحوه درس خواندنش برای کنکور دکتری هم این طور توضیح می دهد:«درس خواندنم مدت دار بود. از درس های لیسانس و فوق لیسانس پیش زمینه داشتم. نمی توان این مقاطع را از یکدیگر منفک کرد، بلکه یک پروسه مدت دار هفت- هشت ساله است که در موفق عمل کردن یا موفق عمل نکردن تاثیر می گذارد.»

باید دید این رتبه 6 آزاد رشته مجموعه مهندسی پلیمر، آینده را برای خودش چطور ترسیم می کند. می گوید:«اصلا نمی دانم. یکی از سئوال های خودم از خودم هم همین است. هنوز به نتیجه ای نرسیده ام. دوست دارم عضو هیات علمی شوم، اما احتمالش ضعیف است، اما آینده را نمی توان پیش بینی کرد.»

زندگی او فقط در تحقیق و درس خواندن خلاصه نمی شود. درویش به سینما، تئاتر و ادبیات علاقه مند است، اما این طور که خودش بیان می کند نه به صورت کاملا حرفه ای بلکه به شکل دنبال کردن فیلم های سینمایی، نمایش ها و کتاب های منتشر شده.

وی درباره تاثیر پارسه در کسب رتبه اش می گوید:«شرکت در کلاس های پارسه خیلی به من کمک کرد. دقیقا کلاس های پارسه بود که باعث شد من این رتبه را کسب کنم.»